Tour de France 2016

Tour de France 2016

 

cykeldirekt-tourdefrance

Vad som utan att överdriva kan kallas världens största cykeltävling är mitt uppe i sitt esse. Vi talar givetvis om Tour de France som är inne på sitt 103’e år i räkningen. Tävlingen som i år går mellan den 2a till 24e juli sträcker sig 3,535 kilometer eller 353.5 mil. Tävlingen startade i år i det kända klostret i Mont Saint-Michel, Normandie och slutar med en spurt vid Champs-Élysées i Paris den 24e juli.

Tävlingen är inne på sin 11e etapp idag där tävlingen går i en plan miljö från Carcassonne till Montpellier i södra Frankrike. Denna sträcka ligger på 16.2 mil och följs sedan imorgon av en bergsklättring på 18.4 mil från Montpellier till Mont Ventoux. Gårdagens vinnare var Michal Matthews från Australien och dagens race är ännu inte avslutat, men det är en riktigt tight tävling som vanligt! Etappvinnare förut Michael Matthews igår är hittills Mark Canendish från Storbritannien x3. Peter Sagan från Slovakien x1. Marcel Kittel från Tyskland x1. Greg Van Avermaet från Belgien x1. Steve Cummings från Storbritannien x1. Steve Cummings från Storbritannien x1 och Tom Dumoulin från Nederländerna x1. Poängmässigt leder Peter Sagan med 242 poäng, och tidsmässigt leder Chris Froome bara 16 sekunder före Adam Yates.

Tour de France är minst sagt en av världens hetaste cykeltävlingar tillsammans med Giro D’Italia. Vi kommer slaviskt följa hur tävlingen slutar, och du kan som tittare även följa Tour de France på bland annat Eurosport och Viasat. Vi uppdaterar även här på hemsidan när det börjar närma sig slutet för att se hur ställningarna står till. Till dess, ha en bra cykelsommar och tänkt på att dricka mycket när det är som varmast under dagarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *