Svensk OS-medaljör i mountainbike ska tävla i Uppsala

os

Nu står det klart att det stora stjärnskottet på damsidan inom svensk cykelsport, Jenny Rissveds, ska tävla i Uppsala i maj. 

Det var UNT som var först ut med uppgifterna om att OS-medaljören bestämt sig för att ställa upp i Skandisloppet MTB UNT Bike Weekend. Och nu bekräftas alltså uppgifterna av Jeny Rissved själv som är mycket förväntansfull. “Jag har hört så mycket spännande om både mountainbike-loppet och hela cykelhelgen i Uppsala”, säger hon till UNT.

Jenny Rissveds gjorde stor succé under OS i Rio de Janeiro 2016. Med en smått osannolik upphämtning i sista varvet lyckades hon knipa förstaplatsen i finalen och kammade därmed hem guldmedaljen. Detta var en mycket stor skräll, inte minst sett till att hon bara några dagar innan OS åkte på en jobbig skada. Därför var det länge oklart om hon överhuvudtaget kunde ställa upp i OS. Det var mot den bakgrunden som Jenny Rissveds guldmedalj idag anses vara den största bedriften under de olympiska spelen.

Skandisloppet siktar på att bli ett av Sveriges största cykellopp, och Jenny Rissveds medverkan kan kanske bli första steget mot det målet. Och för arrangörerna är det onekligen en fjäder i hatten att kunna locka en cyklist av den här kalibern till tävlingen.

Är det någon stad som har förmågan och förutsättningarna att lyckas är det just Uppsala. Med ungefär 120 000 cykelturer per dag är Uppsala cykelns huvudstad. Den siffran innebär att staden har överlägset flest cyklister per capita i landet. Enligt kommunens handlingsplan ska 40 % av transporterna ske genom cykel. Men redan nu har man kommit en bra bit på vägen. Som ett led i den här satsningen anordnas alltså UNT Bike Weekend.

Vill du ställa upp i tävlingen? Anmäl dig via skandisloppets hemsida, det finns fortfarande möjlighet att få en plats i startfältet. Prisnivån ligger mellan 395 kr – 1095 kr beroende på hur långt du vill cykla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *