Mountain Bike utomlands: Nya Zeeland

Att cykla är självklart ett universellt intresse i alla dess former. Mountain Biking är populärt i nästan varje land i världen, och därför finns det självklart en mängd olika möjligheter att ta de utav där ute. Vi kommer ibland kolla tillbaka på våra cykelresor och de platser vi besökt och dela med oss våra mest oförglömliga resor. Denna gång får ni följa med till Nya Zeeland!

Nya Zeeland, ögruppen strax sydöst om Australien och så långt bort man kan komma från Sverige tidsmässigt. Men förutom sin unika plats så har landet även en unik natur. De Nya Zeeländska alperna som går genom den södra ön kombinerat med den vulkanformade norra ön är något helt unikt i världen. Med sin bergiga grund så finns det självklart enormt många olika platser för mountain bike-älskare att utforska. En av våra absoluta favoritplatser i hela landet är på den norra ön. Lake Taupo är en sjö i centrala delen av Nya Zeelands norra ö, och har natur som inte går att hitta någon annan stans i världen. Cykelvägen som finns runt sjön bjuder på vattenfall, gröna skogar, vulkaniska Tongariro National Park i bakgrunden och självklart en av de vackraste sjöarna i världen. På västra sidan av sjön, med störst utsikt över Tongariro går det 31 kilometervisa spåret Waihaha och Waihora. Norra delen är 41 kilometer uppdelat i två etapper. Första etappen heter Orakau och K2K och den andra etappen heter W2K och Headland. För att slutföra hela cirkeln behövs runt 2-3 dagar, men transport mellan de olika etapperna om du vill dela upp det.

Spåret har blivit framröstat som Nya Zeelands näst bästa cykelspår och passar cyklister av nästan alla nivåer. Vissa delar av spåret passar nybörjare medan dig som är ute efter mer utav en utmaning kan hitta det utan problem. Du kan kika in på deras hemsida för att få en uppfattning om hur stora stigningarna är, och hur du tar dig runt hela banan. Transfers till de olika etapperna ordnas enkelt av de hjälpsamma Mountain Bike-medlemmarna i Nya Zeeland. För dig som vill ha ett smakprov, kika in videon här nedan och sedan är det bara att boka flyget!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *