Giro d’Italia 2017

cykeldirekt-giro-d-italia

De allra kändaste cykelloppen börjar snart att ta plats runt om i Europa, och av de tre loppen som går under Grand Tour-namnet så är det Giro d’Italia som är först ut!

Årets lopp, Giro d’Italia 2017 kommer vara ett extra viktigt race då det är det 100e loppet av tävlingen, så givetvis kommer det vara extra spännande i år! Tävlingen startar den 5e maj i staden Alghero på ön Sardinien innan den tillslut går i mål i Milano den 28e maj.

357 mil långt kommer årets lopp att vara och den högsta punkten kommer vara Passo dello Stelvio där cyklisterna når upp till hela 2758 meter över havet! Giro d’Italia är känt för att vara ertt av de bergigaste cykelloppen i världen, och det är enkelt att se då av de 21 etapperna i tävlingen så rä 7 stycken bergsetapper, 4 är mediumbergsetapper och två är kulliga etapper.

Tour de France är inne på sin 104e omgång och startar den 1a juli och avslutas den 23e juli enligt sedan i Paris. För spanjorerna och Vuelta a Espa^na så är det endast den 72a omgången av racet och det startar den 19e augusti i Nimes i Frankrike och avslutas den 10e september i Madrid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *