Cross Country Mountainbike Jämtland-Härjedalen 2016

cykeldirekt-helags

Jämtland och Härjedalen ses av de flesta som den absolut bästa platsen att utöva mountainbike på i Sverige, givetvis på grund av sina bra förbindelser men främst för sin unika natur. Några av landets högsta berg hittas givetvis här med bra vägförbindelser, så det är ingen krånglig historia att cykla i Jämtland.

Vi har i dagarna under det fina vädret som legat över en stor del av Sverige tagit och invigt cykelsäsongen 2016 på riktigt. Denna gången gick lasset mot Helagsfjällen i Härjedalen. Starten gick från skidliften vid Torkilstöten och gick mot Helags fjällstation. Rutten är cirka 1,2 mil lång. Starten är som ni kan tänka er väldigt brant och det krävs ibland att en hoppar av cykeln och bär den. När du sedan är på toppen så kommer du kunna avnjuta en relativt plan cykling men framförallt helt underbara vyer. Du väljer själv vid fjällstationen om du vill cykla tillbaka samma väg eller ta sommarleden ner till Kläppen och sedan cykla tillbaka därifrån till skidliften.

Som ni kan se från bilderna  så är denna turen en perfekt tur att göra på cykeln. När du väl kommit upp en bit på berget så kommer vyer av oslagbara mått möta dig. Gröna kullar, fjällblommor, forsande bäckar och forsar och snöfläckar till höger och vänster. Vattnet var fortfarande en aning för kallt för att bada i, så det fick räck med att doppa fötterna och blaska av ansiktet.

cykeldirekt-jämtland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *